Uigennemskuelige ejerforhold - Vi har løsningen til jer

UNDGÅ BØDER FRA FINANSTILSYNET

Ifølge Hvidvaskningsloven skal virksomheder, der driver aktiviteter med finansiel leasing, opfylde en række krav til dokumentation og interne forretningsgange for at være med til at begrænse mulighederne hvidvaskning af penge og økonomisk terrorisme. Senest har Finanstilsynet har allerede nu givet og offentliggjort bøder til en række finansielle virksomheder, som ikke lever op til kravene i Hvidvaskningsloven – bøder i størrelsesordenen en halv til en hel million kroner.

UIGENNEMSKUELIGE EJERFORHOLD – VI HAR LØSNINGEN TIL JER

Som virksomhed i den finansielle sektor, har I derfor ansvar for at indhente legitimationsoplysninger om, hvem der er de reelle, ultimative ejere af de virksomheder, der er kunder hos jer. Men ejer- og kontrolhierarkiet kan være uoverskueligt, og det kan være et stort, tungt arbejde at regne sig frem til den ’øverste’ ejer. Mange virksomheder har lange ’ejerkæder’. Ikke desto mindre vil mangelfyldt eller fejlagtig dokumentation af dette medføre store bøder.

Derfor har vi i samarbejde med Lasso X – der udvikler intelligente dataløsninger baseret på offentlige data – udviklet et nyt webopslag, der viser jer den reelle ejer af en virksomhed – uanset om det er personer, fonde, udenlandske virksomheder eller ukendte. I får et overblik over, de oplysninger I er forpligtet til at indhente og en advarsel, hvis virksomheden kan have ukendte reelle ejere. Samtidig får I oplysninger om, hvad I ifølge Hvidvaskningsloven, skal indhente af yderligere oplysninger hos Kunden, afhængig af typen af reelle ejere. Data er realtime og trækkes fra Erhvervsstyrelsens Ejerregister.

GEM OPLSYNINGERNE I FOQUS FINANCE

I kan få et fuldstændigt billede af de ultimative reelle ejere for den pågældende kunde. Dette kan med et enkelt klik gemmes som pdf, som kan journaliseres i Foqus Finance.

Har du lyst til at prøve det?  Klik HER